Vuoden yrittäjä

Sipoon Vuoden Yrittäjä 2019

Sipoon Vuoden Yrittäjä 2019

Söder Fysio Oy

Sipoon vuoden 2019 yritykseksi ja yrittäjäksi on valittu Söder Fysio  Oy, joka on 20 vuoden ajan tuottanut laadukkaita fysioterapian erilaisia palveluita sipoolaisille. Söderkullassa  fysikaalista hoitolaitosta pitävä yritys vie palvelut toimipaikan lisäksi myös asiakkaiden kotiin sekä ulkoilmoihin ryhmäliikuntaan! Yrittäjä Jari-Pekka Jokinen pitää yrityksen ajantasalla uusimmista hoitomenetelmistä jatkuvalla koulutuksella ja hyödyntämällä tuoreinta tutkimustietoa.

Onnea Jari-Pekalle hienosta vuosikymmenien työstä ja menestystä tulevaisuuteen!

Käy tutustumassa yritykseen https://www.soderfysio.fi/fi/

Vuoden yrittäjät 2018

Vuoden yrittäjät 2018

2018 vuoden yrittäjiksi on valittu Uudenmaan Lukko Oy, Kimmo Suoninen ja Veijo Knuuttila!

Uudenmaan Lukko Oy on perustettu 1990, ja vuonna 2006 se siirtyi Veijon ja Kimmon omistukseen. Yritys on vuosien kuluessa kasvanut ja vakiinnuttanut asemansa Uudellamaalla, ja tänä päivänä yritys työllistää yhteensä jo 11 henkilöä. Sipoon Nikkilässä toimipistettään pitävä yritys tunnetaan hyvästä asiakaspalvelusta, erittäin nopeasta ja laadukkaasta palvelusta.

Palkitseminen tapahtui Sipoon Yrittäjien syyskokouksen yhteydessä.

Vuoden yrittäjä 2017

Vuoden yrittäjä 2017

Paipis Centralbod – Elämää maalaisrautakaupassa

Robert Lindqvist on onnellinen yrittäjä. Paipis Centralbod oli alun alkaen ruokakauppa, josta sai myös maataloustavaraa. Robertilla on päävastuu käytännön yrittämisestä, mutta edelleen aisaparina toimii hänen 68-vuotias isänsä Jan-Christer Lindqvist.

Istumme kahvipannun vieressä sosiaalitiloissa. Koko ajan uusia henkilöitä tulee ottamaan kahvia ja hetken päästä isäntä joutuu keittämään uutta. Onko täällä näin paljon työntekijöitä? Käy ilmi että he ovat kylänmiehiä. Maatalousrautakauppa Paipis Centralbod on yhteisöllisyyden ilmentymä – kokoontumispaikka Sipoon Paippisten kylässä.

Yrittäjä Robert Lindqvist – jo kolmannessa polvessa – suomii mediaa: – Kun lehdissä lukee, että on lama, niin kaikki alkavat säästää rahaa, kun he pelkäävät, tuleeko huonot ajat vai ei. Viime vuonna lehdet eivät enää kirjoitelleet niin pahasti ja se olikin hyvä vuosi.

Robert kykeni viime vuonna pitämään lomaa kaksi pidennettyä kesäviikonloppua – toinen oli juhannus ja toisena hän kävi Spassa katsomassa formulakisoja.

Robertilla on päävastuu käytännön yrittämisestä, mutta edelleen aisaparina toimii hänen 68-vuotias isänsä Jan-Christer Lindqvist.

– Vielä pari vuotta ajattelin olla mukana, jos terveys sallii, Jan-Christer kaavailee.

 

 

 

Postiin opettelemaan työntekoa

Isän ja pojan suhde työmaalla on toiminut hyvin. Poika on perinyt työn isältään, kuten isä peri omalta isältään, kauppias Lars Lindqvistiltä, joka perusti Paipis Centralbodin kilometrin päähän nykyisistä toimitiloista vuonna 1952. Kauppaa oli käyty jo ennen vuotta 1952 – siitä ovat todisteena seinällä roikkuvat luvat myydä torjunta-aineita, joista löytyy vuosiluku 1946.

Jan-Christer tuli mukaan 1965, Robert 1994 suoraan armeijasta. Yrittäjäksi Robert ryhtyi vuonna 2004 Jan-Christerin veljen tilalle, joka oli kuollut 2002. Isä-Jan-Christer laittoi mopoikäisen poikansa kesätöihin Nikkilän postiin, jotta tämä oppisi tekemään töitä.

– Faija sanoi, että mene muualle töihin, niin opit olemaan laiskottelematta. Töihin oli tultava joka aamu ajoissa ensin lajittelemaan postia ja sitten jakamaan se. Kotiin ei voinut jäädä, sillä joku muu olisi joutunut tekemään sun työt, Robert muistelee.

 

Koko perhe mukana

Centralbodissa on töissä tai mukana toiminnassa isän ja pojan lisäksi molempien vaimot, joiden kummankin etunimi on Marianne. Ulkopuolisia palkollisia on yksi – Patric Matsson. Robertin lapset Hugo ja Madeleine tulevat koulusta kauppaan.

– Paljon vietän vapaa-aikaa täällä työpaikalla. Kesäisin mennään joskus Turun saaristoon, kun äiti-Marianne on sieltä kotoisin, Robert toteaa.

Paipis Centralbod oli alun alkaen ruokakauppa, josta sai myös maataloustavaraa. Vuonna 1984 toteutui sukupolvenvaihdos ja Jan-Christer osti veljensa kanssa isältään kaupan. Seuraavana päivänä he myivät ruokatavaravaraston naapurikaupalle KG Valinnalle ja keskittyivät siitä eteenpäin maatalous-rautakauppatavaraan eli rakennustarvikkeisiin, maatalouskoneisiin, siemenviljaan, torjunta-aineisiin, lannoitteisiin.

 

Sipoon Vuoden Yrittäjä 2017

Aiemmin yritys tarjosi omilla autoilla viljan kuljetuspalvelun viljamyllyihin. Paluumatkalla autot ottivat mukaan lannoitteita Uudestakaupungista. Nykyisin viljanajosta huolehtii Jens Backman. Aikoinaan palveluun kuului myös ruoan toimittaminen asiakkaille autolla ympäri Sipoota.

Kauppa aukeaa aamuisin klo 8. Paikan päälle tullaan aikaisintaan kuudelta käymään läpi rutiinit, kuten maalinsekoituskoneen ja lattioiden pesu sekä tavaroiden lastaaminen ja järjestely hyllyihin.

Yksi kylänmiehistä, Sten-Olof Krogell, kehuu palvelua hyväksi, sillä aina saa apua, vaikka kello olisi 12 yöllä. Hyvä palvelu on johtanut siihenkin, että Paipis Centralbod valittiin Sipoon Vuoden Yrittäjäksi 2017.

– Tämä on paikka, johon voi vain tulla juttelemaan. Kahvia saa, eikä ole pakko ostaa mitään. On tällä oma sosiaalinen merkityksensä, Robert toteaa.

Robert on onnellinen yrittäjä. Applikaatio todistaa, että mies on nukkunut viimeisen viikon aikana joka yö yli seitsemän tuntia. Vuodenvaihteessa hän aloitti uuden harrastuksen kuntosalilla, jossa hänellä on oma personal trainer.

– Kun tulee ikää, pitää alkaa funtsaa, miten pitää kroppa kunnossa lopun ikää.

 

Teksti: Jukka Nissinen

Vuoden yrittäjä 2016

Vuoden yrittäjä 2016

Aarbike Oy

Vuoden yrittäjäksi vuonna 2016 valittiin Aarbike Oy. Vuonna 2009 perustettu yritys on suomen suurin käytettyjä moottoripyöriä myyvä liike, jonka kotipaikkana toimi Vaahteramäen teollisuusalueella sijaitseva moottoripyörämyymälä. Aarbiken yrittäjät Jarkko ja Satu Aarros viettävät mielellään aikaa pyörien päällä, ja vankka ammattitaito pohjautuu useiden vuosien mittaiseen kokemukseen. Vuoden menestyjät listalla Aarbike on tuttu nimi, ja yritys tunnetaan hyvin ympäri Suomen. Suuren työmäärän lisäksi menestyksen takana on kuluttajaystävällinen hinnoittelu, sekä yrittäjien ripeäotteinen toiminta, pyörät eivät seiso päiväkaupalla odottelemassa myynti-ilmoitusta vaan ne saadaan markkinoille lähes välittömästi.

Vuoden yrittäjä 2015

Vuoden yrittäjä 2015

Kalkkirannan Kievari- Kosti Miinalainen ja Riitta Kuosmanen

2015 vuoden yrittäjä-palkinnon saajaksi valittiin Kosti Miinalainen ja Riitta Kuosmanen, Kalkkirannan Kievarin yrittäjät. Palkitseminen tapahtui Sipoon Yrittäjien vuosijuhlan yhteydessä Söderkullan Kartanolla jota nämä menestyvät yrittäjät nyt myös pyörittävät. Kova työnteko on ansaitusti palkittu, toivotamme menestystä myös jatkossa!

Vuoden yrittäjä 2014

Vuoden yrittäjä 2014

Packalèn Bus

Packalen Bus palkittiin vuoden yrittäjä-palkinnolla, ja palkintoa vastaanottamassa olivat yrittäjät Helena ja Rune Packalèn. Yrityksen palveluasenne, ystävällisyys, joustavuus sekä yrityksen muuntautumiskyky vastaamaan nykyaikaisia vaatimuksia alalla jossa kilpailu on kovaa, olivat tärkeässä asemassa valittaessa vuoden yrittäjää. Toivomme paljon lisää menestyksekkäitä vuosia!